درباره ما

شرکت گسترش فناوری دریایی شریف با تکیه‌بر توان فنی متخصصین و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف از سال 1393 مطالعه بر روی مزارع پرورش ماهی در قفس را آغاز نمود. با پیشرفت مطالعات، در سال 1396 شرکت گسترش فناوری دریایی شریف فعالیت رسمی خود را باهدف بومی‌سازی مزارع پرورش ماهی در قفس شروع کرد. این شرکت موفق به توسعه نرم‌افزار طراحی سازه‌ها و سیستم مهار مزارع پرورش ماهی در قفس بر اساس استاندارد NS9415 و شرایط بومی‌شده است. همچنین شرکت گسترش فناوری دریایی شریف با همکاری آزمایشگاه ملی دریایی ایران، قفس طراحی‌شده را بر اساس شرایط مختلف محیطی با موفقیت مورد آزمایش قرار داده است.

اهمیت بومی‌سازی فناوری طراحی و ساخت قفس‌های پرورش ماهی در چند نکته قابل توضیح است:

  • روند کاهشی بارش در کشور و افزایش مصرف آب شیرین که منجر به خشکسالی در کشور شده است، اثر خود را در کاهش تولیدات پروتئنی کشور و افزایش قیمت این محصولات گردیده است. پرورش ماهی در قفس‌های دریایی و استفاده از منابع آب شور یکی از بهترین و رایج‌ترین راه حل‌های مورد استفاده در جهان می‌باشد.
  • روش پرورش ماهی در قفس، از نظر مطالعات اقتصادی به صرفه‌تر از روش‌های دیگر است. اصلی‌ترین علت این امر، کم بودن هزینه ثابت پروژه‌های پرورش در قفس در مقایسه با روش‌های پرورش در سایت‌های زمینی با در نظر گرفتن ظرفیت مزارع است. همچنین عدم نیاز به تجهیزات تصفیه آب باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه‌ها می‌گردد. لازم به ذکر است املاح موجود در آب دریا باعث کاهش FCR در مزارع دریایی در مقایسه با سایر روش‌ها می‌شود که این امر موجب کاهش هزینه‌های غذای ماهی در این روش می‌گردد.
  • با پرورش ماهی در قفس‌های دریایی، می‌توان گفت جایگزین مناسبی برای صید پیدا شده است. این موضوع به حفظ گونه‌های دریایی در منطقه کمک کرده و از تخریب زیست‌بوم‌های موجود جلوگیری می‌نماید. همچنین با جایگزینی این روش با روش‌های سنتی پرورش ماهی که در مسیر رودخانه‌ها قرار دارند، شاهد کاهش سطح آلودگی منابه آب شیرین خواهیم بود.به طور کلی جایگزینی ماهی به عنوان منبع پروتئین به جای گوشت قرمز، موجب کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای می‌شود، پرورش ماهی در قفس نیز از این قاعده مستثنی نیست.
  • با روند افزایش جمعیت در کشور و جهان، بشر ناگریز است تا به منابع جدیدی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز خود روی بیاورد. با توجه به محدود بودن ذخایر آب شیرین و زمین‌های زراعتی، دریا به عنوان بهترین منبع غذایی مطرح می‌گردد. ولی متاسفانه صید بی‌رویه آبزیان در جهان باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی شده است. بنابراین می‌توان گفت یکی از اصلی‌ترین راه‌کارهای تامین غذای بشر، پرورش ماهی در قفس‌های دریایی است.
  • از آنجایی که بخش عظیمی از سواحل کشور در منطق محروم و کمتر برخوردار هستند، با احداث مزارع پرورش ماهی در قفس در این مناطق موجب ایجاد اشتغال در این مناطق شده و قدم بزرگی برای جذب سرمایه‌های بیشتر در این مناطق و از بین بردن محرومیت برداشته می‌شود.

شرکت گسترش فناوری دریایی شریف، بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری، فعالیت‌های خود را در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید متمرکز کرده است. از اینرو تمام تلاش کادر تشکیل دهنده شرکت، به استفاده از توان متخصصان داخلی در عرصه علمی و صنعتی معطوف شده است. در این راستا، شرکت تا به امروز موفق به طراحی و ساخت قفس‌های پرورش ماهی در قفس برای استفاده در مزارع دریایی و پشت سد با براکت‌های سه کاناله طراحی شده توسط تیم فنی، شده است. به منظور تکمیل زنجیره تجهیزات مورد نیاز برای مزارع پرورش ماهی در قفس طراحی غذاده و تور شور انجام گردیده و در مراحل اولیه ساخت قرار دارند.

همکاران شرکت